Egri Margaréta kecskesajt
Az egri hegyi legelők gyógyító füveinek zamata.
MENÜ

A kecsketejről nagyon eltérő az emberek véleménye. De ahogy megkóstólják a kétkedők rögtön megszeretik, hiszen a kecsketej a tehéntejnél enyhén édesebb, tejszínesebb ízű. A népgyógyászat világszerte számos betegség gyógyításában használja. Az ókor óta ismeretes, hogy az anyatej pótlására is a kecsketej a legalkalmasabb, mivel összetétele a többi tejhez képest a legjobban hasonlít az anyatejhez.

A kecsketej sikeresen helyettesíti a tehéntejet olyanok étrendjében, akik allergiásak arra. Tehéntej-cukorra allergiás betegek is fogyaszthatják mivel kevesebb a laktóztartalma. Megtalálható benne a Q10 koenzim,és több mint 70 telítetlen zsírsav.

Elektrolit tartalma gyulladáscsökkentő, ezért külsőleg használva alkalmas a bőrallergia, ekcéma és kiütések enyhítésére.

Nemcsak magas az ásványi anyag tartalma, de megegyezik a bőr védőrétegében találhatóakkal, így a belőle készült szappanok mindennapi használat alatt sem szárítják a bőrt. Lúgos kémhatású, így visszaállítja a bőr normál PH- értékét.

 

Menü
Asztali nézet